Klinik Psikolog Cansu ÖZKAN
Uzman Klinik Psikolog Cansu ÖZKAN, ilköğretim ve lise eğitimini Polatlı’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde devam etmiştir. Bölüm ikinciliği ile bitirdiği lisans eğitiminin ardından Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programından mezun olmuştur.
Yüksek Lisans eğitimi boyunca Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Uygulamaları süpervizyonu kapsamında danışan görüşmeleri, yetişkin psikopatolojisi ve psikolojik değerlendirmeleri, çocuk-ergen psikopatolojileri ve psikolojik değerlendirmeleri temel olmak üzere bir çok eğitimden geçmiştir. Yüksek Lisans eğitimini çocuk ebeveyn ayrılma kaygıları, bağlanma biçimleri ve bunların davranışlarla olan ilişkisini incelediği tezi ile tamamlamıştır.
Uzmanlık eğitiminin ardından iki yıl özel bir kreşte müdür yardımcısı ve psikolog olarak çalıştıktan sonra, kurucusu olduğu psikolojik danışmanlık merkezinde hizmet vermeye devam etmiştir.
Klinik Psikolog Cansu Özkan EMDR terapisi uygulayıcısıdır.
Tüm bu eğitim ve çalışma hayatı boyunca pek çok seminer ve eğitimlere katılmıştır. Bunların başında Deneyimsel Oyun Terapisi, Aile ve Evlilik Terapisi, Gelişim ve Değerlendirme Testleri gelmektedir.
Meslek hayatını ve çalışmalarını Fenomen Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde sürdürmektedir. Cansu Özkan evlidir ve bir çocuğu vardır.
Yetişkinlerle Çalışma Alanları
- Ergenlik dönemi sorunları
- Sınav Kaygısı
- Sosyal Fobi
- Fobiler
- Travma Sonrası Stres bozukluğu
- Depresyon
- Kaygı bozuklukları (Panik Atak)
- Karar Verme Güçlükleri
- Takıntılar (Obsesif Kompulsif Bozukluk)
- Okul ve Başarı Problemleri
- Yaşam Koçluğu
- Kişilik Bozuklukları
- Psikosomatik rahatsızlıklar
- Öfke ve Stres Yönetimi
Çocuklarla Çalışma Alanları
- 0-6 Yaş Gelişim Dönemleri
- Okul Öncesi ve Okul Çağı Sorunları
- Davranış Sorunları (İnatçılık, Yalan söyleme, Çalma, Saldırganlık…)
- Alışkanlık Bozuklukları (Tırnak yeme, Alt ıslatma, Kaka kaçırma, Parmak emme…)
- Duygusal Sorunlar (Aşırı Kaygı, Korkular, Beslenme sorunları…)
- Anne-Baba Tutumları
- Depresyon
- Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları (Obsesif Kompulsif, Panik Bozukluk, Fobiler…)
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
- Sınav Kaygısı
- İletişim ve Sosyal İlişki Sorunları
- Zorluk ve Güçlüklerle Başedebilme
UYGULADIĞI PSİKOLOJİK TESTLER:
- Marmara İlköğretime Hazır Oluş Testi: 60-78 aylık çocukların tüm gelişim alanlarında ve temel becerilerde ilkokula ne düzeyde hazır olduklarını tespit etmek amacıyla geliştirilmiş bir testtir. Aynı amaçla Metropolitan Okul Olgunluğu testi de kullanılmaktadır.
- Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE): 0-6 yaş çocukların gelişimlerini derinlemesine ve sistemsel olarak değerlendirmeyi sağlayan gelişim testidir.
- Denver II Gelişimsel Tarama Testi: 0-6 yaş çocukların gelişimsel sorunlarını tespit etmek amacıyla kullanılan bir diğer gelişim testidir.
- Peabody Resim Kelime Testi: 2-12 yaş çocukların dil gelişimini ölçmek amacıyla kullanılan bir gelişim testidir.
- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI):16 yaş üzeri bireylerin kişisel ve toplumsal uyumlarını objektif olarakdeğerlendirmeyi amaçlayan kişilik testtir.
- Beier Cümle Tamamlama Testleri:A (8-16 yaş) ve B (16 yaş üzeri) formu olmak üzere iki formdan oluşan projektif bir testtir. Daha çok terapi sürecindeki bireyi tanımaya yönelik uygulanmaktadır.
- Luisa Düss Psikanalitik Öykü Tamamlama Testi: 2-15 yaş arası çocukların kompleks ve sorunlarını çözümlemek için geliştirilmiş bir testtir.
- Bender-Gestalt Görsel Motor Algı Testi: 6-12 yaş arasındaki çocuklarda dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, yaş gelişimi ve görsel-motor algı fonksiyonlarını değerlendiren performans testidir.
- Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği-IV (WÇZÖ –IV): 6 yaş 0 ay- 16 yaş 11 ay arasındaki çocukların bilişsel/zihinsel becerileri hakkında bilgi sağlayan klinik bir ölçme aracıdır.
- GoodEnough Harris İnsan Resmi Çizme Testi: 3-15 yaş arasındaki çocukların zeka düzeylerini belirlemek amacıyla geliştirilmiştir.
Ayrıca, 6-18 yaş çocuk ve gençler için Davranış Değerlendirme Ölçeği, Amerikan Hiperaktivite Ölçeği (3-15 yaş), Durumluk ve Sürekli Kaygı Ölçeği, Beck Depresyon/Umutsuzluk/Anksiyete Ölçekleri, Çocuklar İçin Depresyon/Anksiyete Ölçekleri, Sınav Kaygısı Ölçekler de uyguladığı testler arasında bulunmaktadır.